torsdag 26 juni 2008

Flygeln

Igår blev vi av med vår kära gamla flygel. Tyvärr får den inte plats i vårt nya hus och egentligen är det ju ingen av oss som kan spela på den.

I går eftermiddag satt jag dock och spelade länge och jag lyckades lära mig "Flickan i Havanna" med både ackord och melodi samtidigt. Ja, jag lärde mig den t o m utantill. Mina syskon blev nog rätt trötta på den. Annars kan jag bara spela melodier och det har jag faktiskt gjort en del. Nu lärde jag Filip läsa noter med g-klav - han spelar ju trombon annars så han läser basklav - och han lärde sig "Den blomstertid" i sista stund.

Mina föräldrar fick köpa flygeln av några släktingar när de och lilla jag hade flyttat från en etta till en prästgård på 300 kvadrat. Då var den bra att fylla ut matsalen med - och vi har faktiskt spelat på den också! Inte minst har våra gäster spelat på den. Senast när vi hade fest för pappa och Filip sjöng vi "En vänlig grönska" a capella i sommarkvällen och sedan spelade vi och sjöng ännu mera. Det var vackert.

Det var kul att se hur de bägge männen som hämtade flygeln bar sig åt. Först blev vi väldigt imponerade när de vant plastade in den och tog av benen och så vidare och rullade ut den smidigt på en liten vagn. "Nu är vi klara - inne" sa de. Men sedan stod de där på gatan och tittade på bilens släpkärra som var alldeles för liten. Flygeln måste stå på högkant men där var taket i vägen. Det var nämligen ett ramverk av stål med presenning över men om de skulle ta av det skulle ju flygeln förstås välta. På något sätt lyckades de justera taket och få in den i alla fall.

Flytten har börjat.