söndag 26 april 2009

Ett spännande distriktsårsmöte

I helgen var jag på distriktsårsmöte (DÅM) för Svenska kyrkans unga i Lunds stift.

Ordförandevalet blev olidligt spännande, nästan dokusåpastil, fast något schysstare, och slutade med att vi fick en ny distriktsordförande.

En intressant sak är att mötet, där de flesta ombud var över femton, nästan totalt ignorerade tankar kring att barnen också borde få ett extra arrangemang ifall tonåringarna får det. Att den lilla grupp barn som var där pratade för sin sak hjälpte inte, utan de ansågs bara gulliga. Det finns en viss risk att det även inom Svenska kyrkans unga blir de äldre som styr. Å andra sidan blev flera nya 16-17-åringar invalda i styrelsen.

Jag önskar att det internationella engagemanget kunde bli mer konkret och engagera fler i SKUL.

Jag tyckte det var jättekul med mötet, lade sex yrkanden om framförallt verksamhetsplanerna och var uppe i talarstolen mest hela tiden. Klara och jag upplevde en rolig och intensiv helg med förutom möte även disko, andakter och andra aktiviteter. Dessutom utkämpade vi israeliter (ombud) en stor strid mot filistéerna (styrelsen, presidiet, funktionärerna m fl) där vi försvarade förbundsarken och försökte sno filistéernas avgudabilder och vi försökte ta varandras liv (svansar). Faktiskt helt i enlighet med Bibeln blev det vi i Juda stam som vann. Jag har nu lärt mig att på hebreiska ropa (men inte stava) "Öga för öga, tand för tand!". Tänk vilka nyttiga kunskaper, förutom mötesteknik, man får i Svenska kyrkans unga...