måndag 29 september 2008

Somriga varfester

Fredag - födelsedag
Alla tre prästfamiljerna och nagra till var här pa kvällen, även Helena som var pa besok över helgen. Vi firade Rosis och min födelsedag, samt ett par av barnen som fyllde ar samma vecka:

Rosi, Lidia, Christian, Amanda


¨Säg till dina föräldrar att det är juice i ananasen!¨

Alla barn (utom minsta Isadora) samlade. Julia i blatt och Christian till vänster hör till min värdfamilj, tillsammans med Suzi och Alair. Rebeca F. till höger och Lidia i grönt är döttrar till Rosi och pastor Valdeci. Lilla Juliana är Isadoras storasyster, dotter till pastora Sheila och pastor Claudio, och de övriga är Camila, Rebeca N. och Lucas, barn till pastor Eric och Kimberley Nelson. Verkligen en bunt härliga ¨crianças¨.
Isadora i Camilas famn

Lördag - ungdomsgrupp och varbal


Ungdomsgruppen, inklusive ledare, hade denna dag högst blandade aldrar. Nagra yngre saknades eftersom de var pa konfirmandutflykt. Helena och jag visade bilder och berättade om Sverige och Svenska kyrkan, framförallt om konfirmander och unga. Med fragestund inräknad blev det visst tva timmar, men det radde som vanligt ingen stress.

Varbalen visade sig mest locka gifta medelalders och äldre par, men Helena och jag lyckades roa oss trots allt och maste ha utgjort ett vackert danspar. Vi var överens om att Svenska kyrkan ocksa borde ha stora salar, energiska damföreningar (män ocksa för all del) och baler med fyra-femhundra gäster.


Söndagsutflykt
Helena, pastorsfamiljen Nelson, min värdfamilj och jag hälsade pa pa en bondgard pa landet. Det var ett smaskaligt jordbruk där man skördade rödbetsfälten för hand. Vädret motsvarade svensk högsommar - helt perfekt, enligt Helena och mig.


Det hela blev inte sämre av att bondgarden hade bade jordgubbar och egen glassfabrik. Helena och jag gjorde dessutom under helgen tva besök i den fina glassbaren pa stan, där man kan fa exempelvis tva chokladdoppade jättekulor för 20 kronor.