söndag 22 mars 2009

Mitt bidrag för att sänka medelåldern i kyrkorådet

Idag var jag på nomineringsmöte för listan "Vår församling" i Torn. Väldigt intressant! Vi har bara en lista och den är inte partipolitisk. Tjugo personer kunde tänka sig att stå med på listan och något färre var med på mötet. Efter att vi presenterat oss och varandra (kyrkokören gav en konsert i en annan församling samtidigt så flera därifrån var inte närvarande), röstat och räknat rösterna två gånger, stod det klart att jag hamnade på FEMTEPLATSEN. Inte illa! Tio personer kommer in i rådet som ordinarie (troligtvis de tio översta, men det kan ändra sig något ifall folk kryssar mycket), fem suppleanter och så har vi fem reserver som vi använder ifall någon slutar.

Jag har inte direkt varit så aktiv i Torns församling. Jag har deltagit i tre gudstjänster, pratat om Brasilien två gånger och skrivit i församlingsbladet två gånger. (Det kryllar väl inte precis av 20-åringar som är mer aktiva än så här). Men jag sa förstås att jag varit/är engagerad på andra håll.

Det blev lite diskussion om gudstjänstlivet. Familjemässorna är i församlingsgårdens stora sal och det är inte tillräckligt mycket "högtid" för nattvard, tyckte någon, som f ö inte trodde att folk ville ha nattvard så ofta. Sedan är det ju ett dilemma att vi har fem kyrkor att fördela gudstjänsterna mellan. En sjätte kyrka är avstängd och i den byn finns det följaktligen inte en kotte som vill engagera sig i församlingslivet.

De flesta var 40-talister, men det var faktiskt ett par kvinnor i 30-årsåldern som kom med i topp-10 och en majoritet kvinnor, så det är inte bara "gamla gubbar".