söndag 21 december 2008

Julstök i Lund

Jag vet som sagt inte om någon läser detta, men kan ju ändå skriva en rad eller två.

Tiden går härligt långsamt här i Lund medan jag pysslar med diverse nyttiga och onyttiga saker i väntan på jul. En hel del sega sovmorgnar och lata dagar har det ju blivit men jag har också träffat några kompisar, virkat en basker, bakat pepparkakor med familjen och som exempelvis idag har jag putsat fönster i hela huset och julstädat i mitt rum, samt varit på glögg hos Helena. Jag har skrattat hela kvällen bland annat tack vare "Hipp, hipp". Det är verkligen värdefullt att ha lite rekreationstid i ordets bästa bemärkelse.


Helena och jag har spånat lite på våra informationsuppdrag till våren. Dessutom har vi fått ett litet infall som har resulterat i det s k kolaprojektet. Detta går ut på att vi har ägnat en hel eftermiddag åt att koka kola och ischoklad samt nu går runt i husen och skramlar bössa:"Svenska kyrkans julinsamling till internationellt arbete, skänk minst 20 kronor och du får en påse julgodis." Det fungerar förvånansvärt bra, men 34 påsar återstår fortfarande så vi måste sätta in ett par stötar till innan jul.

Det känns förstås lite konstigt att vara "hemma" igen. Snarast känns det som att vara nyinflyttad. Det är intressant att se hur olika folk reagerar på ens berättelser. Men jag mår bra.


Jag vill önska eventuella läsare och hela världen en god jul med orden från pastor Eric med familj i Brasilien:

En betydelsefull jul där Kristi födelse är motivation för att förnya vårt hopp, vår tillgivenhet och vår förmåga att se på varandra med vänlighet!