torsdag 29 januari 2009

Global festival

Helena och jag är i tidningen! Idag var det en stor artikel i Sydsvenskan som berättar om den kommande internationella festivalen i Löddeköpinge, ett helt fantastiskt arrangemang. Tänk er ALLT man möjligen kan göra och det man bara kan drömma om i en församlings internationella arbete och tänk er att man storsatsar och gör allt detta på en enda vecka, att man ordnar barnteaterföreställningar, paneldebatt om klimatfrågor med sydafrikanska präster, lokale LRF-representanten m fl, att biskopen, en ekoteolog, Röda Korset och Mellanösternföljeslagare kommer, att man bjuder in sjundeklassare, förskolebarn, konfirmander och vuxna och ordnar kvinnofrukost, konserter och temagudstjänster och manifesterar på shoppingcentret och serverar krav- och rättvisemärkt mat Och som grädde på moset kommer, som sagt, Helena och jag att hålla två, små valbara workshops på lördagseftermiddagen den 22 mars.

Igår höll vi workshop med vår egen ungdomsgrupp i S:t Hans vilket naturligtvis var väldigt trevligt. Min gulliga syster påstår att det är lika roligt att höra oss berätta varje gång. Härligt med sådant oväntat beröm. Klara påpekar här att det inte alls var oväntat.

Apropå tidningar måste jag snart knåpa ihop något till Torns församlingsblad (som självklart har det fyndiga namnet Kyrktorn). Häromdagen blev jag också tillfrågad av pastor Valdeci att skriva något till Lajeados församlingsblad i Brasilien om hur jag upplevde tiden där. Det ska bli roligt.