söndag 18 januari 2009

Bloggande

Jag har storstädat i min länklista och tagit bort alla bloggar/resedagböcker som inte uppdaterats sedan vi stipendiater kom hem. Fortfarande finns det dock mycket läsvärda och roliga iakttagelser och reflektioner från andra länder i texterna ni hittar här:

Brasilien:
Jenny (har en ny blogg)
Elin
Helena

Filippinerna:
Sigrid
Emelie
Liv

Tanzania:
Anna-Maria
Catharina
Sofia

Costa Rica:
Johannes

De bloggar som fortfarande uppdateras blir nu lättare att hitta till vänster, kolla där!

Själv har jag inte uppdaterat på flera dagar, vilket tydligen är en dödssynd för bloggare. Å andra sidan har jag fått flera fina omdömen om det jag har skrivit så jag fortsätter väl i samma stil. Jag tänker inte känna dåligt samvete ifall jag inte bloggar hela tiden. Det är inte mitt mål att skriva varje dag, utan jag skriver när jag har lust och när jag har något, förhoppningsvis intressant, som jag vill dela med mig av. Ha tålamod!

Inspirationen tryter, men jag har förstått på andra bloggar att det finns två viktiga teman som bloggare alltid bör ta upp (förutom världshändelser antar jag) så jag snor de frågorna:

Vad har jag gjort de senaste dagarna/timmarna/minuterna?
De sista dagarna i frihet har jag ägnat åt
  • några av sakerna på måste-listan d. v. s. återigen planerat informationsuppdrag om Brasilien med Helena samt Svenska kyrkans unga-inspiratörsuppdrag med Caroline - vilket inte betyder att någon av dessa förberedelser är fullbordade...
  • sådant som jag har tänkt göra i ett par års tid och som nu inte längre finns några ursäker för att skjuta på - läs: framkalla kort och sätta in i album, faktiskt ganska kul när jag väl kommer igång. Jag har arbetat mig igenom två år och har nu våren och sommaren 2008 kvar. Brasilienbilderna får jag ta någon annan gång...
  • att fika med Annika, baka med SKUiSH (Svenska kyrkans unga i S:t Hans) m m

Imorgon är det upprop på humanekologikursen jag ska läsa i vår. Det blir spännande!

Vad har jag köpt/funderat på att köpa de senaste dagarna/timmarna/minuterna?

Igår köpte jag ett nytt armbandsur för halva priset (expediten lurade på mig en onödigt dyr försäkring också innan jag han blinka, men det var ändå ett bra köp). Min förra lade av i somras och 20-kronorsklockan som jag köpte inför resan höll nästan tre månader vilket väl får anses som över förväntan. I samma veva köpte jag också ett fotoalbum, tyvärr inte på rea, och en almanacka. Egentligen var almanackan onödig eftersom min varar till och med sommaren men jag hade kladdat så mycket i den och ville ha något nytt nu inför terminsstarten. Å andra sidan var den på rea och vi kan ju låtsas att jag hade planerat detta, att köpa almanacka en bit in i januari.

Slut på rapporten.

Detta leder mig osökt in på en predikan jag hörde i Brasilien och som handlade om att vi har gått från att fokusera på vad vi gör via vad vi äger till vad vi ger för intryck (parecer på portugisiska, finns inget riktigt bra verb på svenska tycker jag). Att ge ett visst intryck är väl i stort sett vad hela bloggkulturen handlar om.

Ha det så bra!