tisdag 28 april 2009

Vi unga i den världsvida kyrkan uppmärksammas

Det skadar inte med mer uppmärksamhet åt att man kan söka utbytesprogrammet "Ung i den världsvida kyrkan" och åt stipendiaternas tankar kring kyrka och samhälle i olika länder.

Just nu finns det en intressant artikel om Bruno och Carlos, brasilianarna som nu besöker Lunds stift, på www.svenskakyrkan.se och där även länkar till information om utbytet, till en artikel om Helena och mig samt till våra bloggar.

Ifall du har hittat hit via Svenska kyrkans hemsida vill jag hälsa dig välkommen till min blogg. Dagboksinlägg och reflektioner från Brasilien finner du under äldre inlägg daterade augusti-november, men även en del andra inlägg relaterar till internationella frågor. Skriv gärna en fråga eller kommentar!

För övrigt är jag just hemkommen från styrelsemöte med Rådet för Hela världen Svenska kyrkans internationella arbete i Lunds stift, där jag representerar Svenska kyrkans unga. Just nu handlar det om att försöka skapa, förstå och göra det bästa av den framtida förändrade organisationen och behålla och skapa engagemang hos frivilligt kyrkfolk. Vi planerar även en liten studieresa till Sydafrika i höst, där vi ska kolla in hiv-arbetet, försoningsprocessen, missionshistoria, lokala kyrkor m m och kanske t. o. m. träffa Desmond Tutu. Innan dess ska vi också ha en studiecirkel för att förbereda oss. Efteråt är det tänkt att resan ska utmynna i inspirationsbesök hos församlingar i stiftet, vilket förhoppningsvis bidrar till engagemang.