söndag 24 augusti 2008

Avsked - avfärd

Jag är nu hemma fyra dagar innan dagen D.

I lördags hade jag en liten avskedsfest. Tanken var att vi skulle grilla men eftersom regnet vräkte ner från det att jag vaknade tills jag somnade långt senare, så fick vi grilla i ugnen istället. Kul var det i alla fall. Tack, ni som var där!

Även i kyrkan har det varit avsked. Helena och jag var i hennes hemkyrka S:t Hans igår där det blev en liten förbön för oss i gudstjänsten. Det var väldigt fint. Marta (en Svenska kyrkans unga-kompis som var stipendiat för ett par år sedan och nu läser teologi) predikade utifrån dagens tema "enheten i Kristus" om att använda sina båda ögon och sina båda öron och därefter sin enda mun, när man möter andra. Detta påminde mig mycket om situationen på Sida-kurserna och förstås om vår resa till Brasilien.

Idag blev vi intervjuade och fotograferade för att vara med i tidningen Amos lundasidor. Även i Torns församlingsblad ska jag vara med, fast där är det jag själv som har skrivit, vilket onekligen känns lite tryggare. För övrigt betar jag sakta av min "att göra"-lista och äter födelsedagstårta (i förväg) med familjen.

På onsdag är det dags att åka till Brasilien. De första två-tre dagarna ska vi alla fyra - Jenny, Elin, Helena och jag - vara i Porto Alegre och delta i en ekumenisk kyrkokonferens. Därefter ska jag alldeles ensam flytta till Lajeado, tolv mil från Helena. Förresten "Jag är aldrig ensam, Du går här bredvid".