måndag 16 mars 2009

Fasta

Det pratas en del om att fasta och även jag har mina planer som lyckas till hälften och som jag inte vill berätta om. Eller så säger jag att jag inte vill berätta om dem för att jag ska framstå som ännu mer medveten. Just det!

Nej, när du fastar, smörj in ditt hår och tvätta ditt ansikte, så att inte människorna ser att du fastar, utan bara din fader i det fördolda.

Jag undrar om inte den bästa fastan vore att avstå från att göra något vettigt och fromt alls under en tid, att inte plugga, inte göra tusen informationsuppdrag, inte gå på möten, inte planera sin framtid, inte leta upp bästa receptet på äppelkaka, inte söka jobb, inte skriva seriösa blogginlägg, inte ha dåligt samvete, inte göra andras jobb, inte vara så hemskt duktig, inte verka vara så hemskt duktig - inte berätta om allt man gör, inte låta bli att berätta om allt man gör...? - och definitivt inte fasta.

Vad är jag beroende av? Vad vill jag? Vad är viktigt?

Här kan ni läsa Martas och några andra Krissares (?) djupt allvarliga och hejdlöst humoristiska fasteblogg.

Student

Jag har just svarat på en jättelång enkät från Studentkortet. De lockade med fina priser och naiv som jag är tror jag att det kanske spelar roll vad jag svarar. "Vilket av följande bemanningsföretag har du hört talas om?" "Vad anser du om följande bokförlag?" "Hur lång var din senaste resa?" "Hur anmälde du adressändring sist du flyttade?"

Sista frågan som man skulle fylla i för att ha chans att vinna priser var "Vilken är den vanligaste missuppfattningen om studenter?".

Det bästa jag kom på - vilket knappast är en vinnarmotivering, antar jag - var:

att vi är intresserade av reklam

Vilka missuppfattningar finns det om studenter? Att vi är fattiga, super mycket, är i ständig jakt på extrajobb... Vad är missuppfattningar och vad är sant?